Op een stroomrug van het eeuwenoude riviertje de Linge staan de hoogstam fruit bomen al 60 jaar op de vruchtbare Betuwse klei.
Oude historische appelbomen zoals:
Zoete Bloemee
Yelllow transparant
Jonathan
Dijkmanszoet
Princess Noble
Sterappel
Maar ook perenbomen zoals:
St. Remy
Kruidenierspeer
Beure Hardy
Clapp's favoriet
Tijdens het oogstseizoen organiseren we diverse plukdagen. Kijk daarvoor op onze Facebook pagina.
Sap
Van de mooie biologische appels en peren persen we elk jaar (h)eerlijk sap. Diverse blends zijn in de loop der jaren uitgeprobeerd.
Elk jaar wordt het sap zorgvuldig samengesteld uit een mix van minimaal 8 verschillende appelsoorten.
De appels worden geperst en na pasteurisatie in 3 of 5 liter pakken gedaan.
Cider
In 2014 is het idee ontstaan om cider te maken van de Gulderlinge appels. Samen met dè fermentatiedeskudige van Wageningen Universteit zijn daarvoor de eerste schreden gezet.
Met de geweldige oogst van 2015 is samen met de wijnmaker van het Betuws Wijndomein van het sap een fermentatie ingezet.
Door de perfecte combinatie van zoete, zure en bittere appelsoorten is er een prachtige blend ontstaan met een verfijnd aroma. De cider heeft daardoor tonen van bloemen, noten en lichte tannines.
Gulderling cider is verkrijgbaar in flessen van 0,75 l bij: