Sap en cider

Fruit

 

 

Op een stroomrug van het eeuwenoude riviertje de Linge staan de hoogstam fruit bomen al 60 jaar op de vruchtbare Betuwse klei.

 

Oude historische appelbomen zoals:

Zoete Bloemee

Yelllow transparant

Jonathan

Dijkmanszoet

Princess Noble

Sterappel

 

Maar ook perenbomen zoals:

St. Remy

Kruidenierspeer

Beure Hardy

Clapp's favoriet

 

Tijdens het oogstseizoen organiseren we diverse plukdagen. Kijk daarvoor op onze Facebook pagina.

 

 

 

Sap

 

 

Van de mooie biologische appels en peren persen we elk jaar (h)eerlijk sap. Diverse blends zijn in de loop der jaren uitgeprobeerd.

 

Elk jaar wordt het sap zorgvuldig samengesteld uit een mix van minimaal 8 verschillende appelsoorten.

 

De appels worden geperst en na pasteurisatie in 3 of 5 liter pakken gedaan.

 

 

 

Cider

 

In 2014 is het idee ontstaan om cider te maken van de Gulderlinge appels. Samen met dè fermentatiedeskudige van Wageningen Universteit zijn daarvoor de eerste schreden gezet.

 

Met de geweldige oogst van 2015 is samen met de wijnmaker van het Betuws Wijndomein van het sap een fermentatie ingezet.

 

Door de perfecte combinatie van zoete, zure en bittere appelsoorten is er een prachtige blend ontstaan met een verfijnd aroma. De cider heeft daardoor tonen van bloemen, noten en lichte tannines.

 

Gulderling cider is verkrijgbaar in flessen van 0,75 l bij:

 

www.cider.amsterdam

www.ciderwinkel.nl

www.hetlokaal.nl

 

 

 

Copyright © De Gulderling